Ledarna

Ledarna brukar kallas för Sveriges första chefsorganisation. Den bildades för att utveckla chefsrollen som är en viktig del i vårt samhälle. Nätverket är stort med drygt 90 000 medlemmar som tillsammans kan diskutera hur man blir en bra chef. I denna organisation finns chefer från många olika branscher. Medlemmarna kan få hjälp med råd kring bland annat avtal, lagar, löner och personlig utveckling. Medlemskapet riktar sig mot chefer och man betalar en summa som är skräddarsydd efter branschen man arbetar i.

Ledarna

Ledarna inkomstförsäkring – Belopp och varaktighet

Om du tecknar en inkomstförsäkring hos Ledarna så får du ett ekonomiskt skydd om du av någon anledning skulle bli av med jobbet. En basförsäkring på 80 000 finns i varje medlemskap och den innebär att om du har en månadsinkomst under eller upp till den summan så är din lön försäkrad. Du kan även försäkra för en högre summa genom att teckna tilläggsförsäkringar. Dessa finns i flera olika steg och kan anpassas efter din individuella situation. Som mest kan du försäkra 120 000 kronor som inkomstförsäkring. Det går också att förlänga de 100 dagar som ingår som medlem för att gälla upp till 200 dagar.

Kvalifikationstid

För att få ta del av din försäkring behöver du ha varit medlem hos Ledarna i minst ett år, men du behöver inte vara medlem i en A-kassa. Dock är det bra att veta att din försäkring är mer förmånlig om du är medlem i en A-kassa. Din inkomst ska ligga på minst 25 025 kronor i månaden men den summan är inte avgörande för att du ska få ut din försäkring. Om du tidigare har varit medlem i ett annat förbund så kan du tillgodoräkna dig de dagarna.

Vem kan teckna inkomstförsäkringen?

Ledarna är en chefsorganisation som riktar sig till just chefer. Din officiella titel behöver inte vara chef, denna organisation tar emot medlemmar från många olika branscher, sektorer och nivåer. Om du på något sätt leder verksamheten på ditt jobb är denna organisation ett bra val, eftersom de är specialiserade på chefsfrågor. Du kan även bli medlem om du är student och vill förbereda dig för en framtid som chef. Om det finns några tveksamheter kan du ringa förbundet och fråga specifikt om din situation.

Varför välja just det här fackförbundet

Ledarna är ett unikt arbetarförbund eftersom de inriktar sig mot en särskilt utvald målgrupp – cheferna. Detta är den enda fackliga organisationen i Sverige där du som chef kan få stöd i ditt yrke som ledare. I och med sin erfarenhet kan detta förbund hjälpa dig med eventuella tvister på arbetsplatser eller andra frågor som rör en chef. Organisationen erbjuder stöd av vana förhandlare som själva har arbetat i chefsposition på ett eller annat sätt, vilket ger en trygghet till diskussionen.

Historia fackförbundet

Ledarna har funnits i över 100 år och bildades närmare bestämt redan 1905. Under de första 20 åren växte organisationen explosionsartat när allt fler branscher anslöt. Målet var likadant då som nu – arbetare ska kunna känna sig trygga i sina yrkesroller och ska erbjudas stöd för att uppnå detta, om det behövs. I mitten på 30-talet tecknades det första kollektivavtalet för tjänstemän i Sverige och under kommande år anslöt allt fler branscher och organisationer. Sedan 2006 sitter Annika Elias som ordförande för organisationen.